U Institutu Igalo održan treći Interdisciplinarni sastanak neurologa

24 Feb 2020 Novosti

Treći Interdisciplinarni sastanak Udruženja neurologa Crne Gore, Društva neurologa Srbije i Instituta ,,Dr Simo Milošević’’ održan je od 20. do 23. februara u Institutu „Dr Simo Milošević” u Igalu.

Program Sastanka obuhvata plenarna predavanja eminentnih neurologa i specijalista srodnih grana iz zemalja regiona i Crne Gore, kao i prikaze najzanimljivijih kliničkih slučajeva iz prakse koji će biti prezentirani od strane specijalizanata neurologije. Upravo ovakvi prikazi biće prilika za razmjenu iskustava, diskusiju učesnika te zajedničko proširivanje znanja iz najrazličitijih oblasti neurologije.

Teme ovogodišnjeg Interdisciplinarnog sastanka su: Cerebrovaskularna oboljenja – kontroverze, Demijelinizaciona i neuromišićna oboljenja, Epilepsije i glavobolje, Parkinsonizam i demencije, Rehabilitacija u neurologiji kao i granična područja. Učesnici Sastanka su neurolozi, dječi neurolozi i specijalizanti neurologije, neurohirurzi i specijalisti fizikalne medicine i rehabilitacije iz Republike Srbije, Sjeverne Makedonije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije i zemlje domaćina – Crne Gore.

Tokom trajanja Sastanka održani su i sponzorisani simpozijumi od strane farmaceutskih kuća.

Zlatni sponzor Sastanka je Hoffman La Roche, srebrni sponzori su Novartis Pharma Services i Sanofi Aventis, a organizaciju Sastanka su podržali i Bayer, Worwag Pharma, Medis Pharma i Salveo.

Search

+