Ljiljana Jaric Maslak

5 Mar 2024

Poštovani,

Želim ovim putem da se zahvalim Institutu Doktor Simo Milošević gdje sam boravila u februaru ove godine. U institutu sam provela tri sedmice i bila sam tamo zbog regabilitacije nakon operacije kuka.

Kao penzioner, a penziju sam ostvarila kao prosvjetni radnik, smatram da mogu da uputim komentar. Smatram da je to potrebno i poželjno zbog svega što godinama živimo i slušamo na ovom našem tlu ljepote i gorčine istovremeno.

Godine donesu veliko iskustvo, htjeli mi to ili ne. Kako naše iskustvo raste, snaga pada. Dok pokušavamo da se izborimo i sa jednim i sa drugim, dobro je znati da postoji mjesto u Crnoj Gori, gdje možemo da se osjećamo dobro i da prihvatimo sve savjete koji nam se nesebično nude. To je velika vrijednost, tim prije jer boravimo na mjestu koje nudi mir i smirenost i jako dobru i pozitivnu atmosferu istovremeno. Raditi na svom zdravstvenom problemu, a biti u poziciji da na svojoj koži osjetite brigu i podršku zaposlenih, velika je vrijednost. Tu vrijednost je potrebno čuvati i dati joj pomoć da opstane i još dugo bude tu.

Bila sam skeptik. Nije teško biti skeptik, kada su informacije mnogobrojne i kada dolaze kao posljedica želje interesnih grupa da osvoje malo više, da pobijede. Zahvalna sam što moja skepsa više ne postoji. Tu zahvalnost dugujem svim zaposlenim. Svjesna sam da nije lako podići se i krenuti još jednom. Probleme o kojima godinama slušamo, riješavaju se. Riječ podrške postoji i dolazi sa svih nivoa. Zato hvala i Zoranu Kovačeviću koji je odlučan da vrati institutu stari sjaj. Ja znam da je već na pravom putu.

U miru svog doma, mogu vam reći da se osjećam dobro. Sve nesigurnosti koje sam osjećala, nestsle su. Sa svojih 73 godine, iako logika ne nalaže tako, osjećam da sam fizički mnogo snažnija. Zasluženi predah, iako je u pitanju bila rehabilitacija, učinilo je da zadovoljna mogu da sačekam proljeće, da se radujem šetnji i svim onim malim stvarima koje život čine lijepim. Još jednom hvala institutu jer ste iskreno i sa puno želje učinili da riješim svoj zdravstveni problem i nastavim sa osmjehom dalje.

Search

+