institut-igalo-cebimer

Prva konferencija CEBIMER sa međunarodnim učešćem

11 Maj 2022 Novosti

Centar izvrsnosti za biomedicinska istraživanja (CEBIMER) je nastao integracijom naučno istraživačkih i kliničkih laboratorija u Crnoj Gori, kao i kroz njihovo partnerstvo sa renomiranim inostranim institucijama i ekspertima čiji su predmeti istraživanja blisko povezani sa tematskim oblastima CEBIMER-a.

Misija Centra je da kroz integrisani pristup, a vođeni principima opšte društvene odgovornosti, akademskog integriteta, transparentnosti, samoodrživosti, izvrsnosti i međunarodne uporedivosti, a zasnovano na principu osiguranja kvaliteta i preuzimanja odgovornosti za dalji razvoj, postane centralna institucija za biomedicinska istraživanja u Crnoj Gori.

Rezultati naših istraživanja će doprinijeti bržoj i boljoj implementaciji Strategije razvoja naučno istraživačke oblasti, kao i Strategije pametne specijalizacije (klaster – zdravstveni turizam i održiva životna sredina).

Kao jedna od aktivnosti CEBIMER-a je i Konferencija sa međunarodnim učešćem pod nazivom „Održivi zdravstveni turizam” koja će biti održana u periodu 12-14. maja 2022. godine u Institutu „Dr Simo Milošević” u Igalu.

Svečano otvaranje konferencije predviđeno je za 12. maj sa početkom u 17 h u Kongresnoj sali Institututa “dr Simo Milošević” u Igalu. Konferenciju će svečano otvoriti direktor Instituta Igalo, dr Savo Marić, a učesnike konferencije će pozdraviti predstavnici Vlade Crne Gore i opštine Herceg Novi.

Program konferencije možete preuzeti na ovom linku.

Search

+