Posjeta-predstavnika-grada-Kijeva-Institutu-Igalo

Posjeta predstavnika grada Kijeva Institutu Igalo u cilju uspostavljanja saradnje na polju dječije rehabilitacije

28 Apr 2021 Novosti

U periodu od 24.- 28.04.2021. u Institutu Igalo boravi grupa od 13 predstavnika iz Kijeva. Cilj posjete je uspostavljanje saradnje sa gradom Kijevom i Ukrajinom generalno kada je u pitanju rehabilitacija djeca sa raznim smetnjama u razvoju i dječjim oboljenjima za koje je naša ustanova davno prepoznata i visoko kotirana na ruskom govornom području.

Nakon detaljnog obilaska objekta Druge faze Instituta i upoznavanja sa svim sadržajima (medicinskim i nemedicinskim) održan je uvodni sastanak ukrajinskih predstavnika i predstavnika našeg Dječjeg odjeljenja, uz veoma sadržajne Power Point prezentacije čiji su autori dr Marina Delić (opšta prezentaciaj sa akcentom na pojedine sfere interesovana ukrajinske delegacije) i specijalizova prezentacija kojom je dr Sonja Kosać detaljno prikazala rad i sve mogućniosti našeg Dječjeg odjeljenja kako kadrovski tako i operativno kada je u pitanju rehabilitacija djece raznih uzrasta i širok dijapazon dijagnoza.

Posjeta-predstavnika-grada-Kijeva-Institutu-Igalo-1

Na sastanku sledećeg dana razmatrani su razni detalji saradnje, ponovljeno je obostrano zadovoljstvo za uspostavljanje iste, kao i mogućnost razmjene iskustava kada su u pitanju razne metode rehabilitacije koje se praktikuju kako u Ukrajini tako i kod nas u Institutu Igalo.

Zaključak je da svakako postoji mogućnost uspostavljanja saradnje i da će se preduzeti naredni koraci kako bi se pomenuta saradnja realizovala. Predstavnici su takođe upoznati sa našim zvaničnim cjenovnicima i cjenovnom politikom koju će takođe da razmotre.

Pored zvaničnih sastanaka i razgovora, predstavnici ukrajinske delegacije imali su organizovan obilazak Herceg Novog uz pratnju vodiča sa akcentom na sve važne kulturno-istorijske spomenike (Stari grad, Zavičajni muzej, Kuća Iva Andrića, itd..), obilazak Titove vile “Galeb” kao i svečani ručak sa predstavnicima Dječjeg odjeljenja Instituta.

Posljednjeg dana boravka, tj. 28.04. planirana je posjeta štampariji NVO “Nova šansa” na Toploj i razgovor sa direktoricom Vesnom Odalović kako bi se upoznali i sa institucijama u samom gradu kada je u pitanju zapošlajavanje osoba sa invaliditetom.

Search

+