Mi brinemo o vašem zdravlju

Jedinstven spoj hotela i zdravstveno-rehabilitacionog centra svakom gostu pristupa kroz individualni medicinski program.

Terapije

Terapije

Lista terapija u ponudi Instituta "Dr Simo Milošević" A.D.

 • Hidrotretmani

  Podvodna tuš masaža (15 min) – masaža tijela vodenim mlazom pod pritiskom, u kadi sa toplom mineralnom vodom Igaljkom, na temperaturi od 36 - 38 0C. Efekat podvodne tuš masaže je sličan ili isti kao kod manuelne masaže.

  Biserna kupka – topla mineralna kupka sa mjehurićima vazduha koji u obliku niske bisera oblažu tijelo, vršeći mikromasažu. Temperatura vode je 36 – 37 0C.

  Slana kupka – mineralna kupka sa dodatkom morske soli.

  CO2 kupka – u kojoj se vodena para zasićuje sa CO2 (ugljendioksid) – izaziva jaku vazodilataciju u koži. Koristi se u detoksikaciji i kod vaskularnih poremećaja.

  Aroma terapija (20 min) – primjena eteričnih ulja, spravljenih od ljekovitih biljaka našeg podneblja u toploj bisernoj kupki, stimuliše cirkulaciju i uklanja napetost.

 • Talasoterapija

  Liječenje prirodnim činiocima svojstvenim moru i primorju. Ti činioci su: primorska (mediteranska) klima, morska voda, sunčeva radijacija, aerosol, morski peloidi, pijesak i alge. Povoljno djeluje kod mnogih stanja i oboljenja (respiratornih, reumatskih, kožnih).

 • Hidrokineziterapija

  Terapijske aktivnosti kao što su vježbe, plivanje i hodanje koje se odvijaju u bazenima sa zagrijanom mineralnom vodom, na temperaturi od 33 - 34 0C. Tretmani mogu biti individualni (10+10 min) i grupni (30 min).

 • Manuelna masaža

  Jedan od najstarijih oblika liječenja. Može biti parcijalna i opšta. Dovodi do poboljšanja oticanja limfe i venske krvi, povećava se protok krvi, povećava se lokalni metabolizam i eliminacija raspadnih metaboličkih produkata, poboljšava se trofika tkiva i ublažava bol i spazam mišića.

  Manuelna limfna drenaža se primjenjuje kod prekomjernog nakupljanja međućelijske tečnosti u vidu edema.

  Refleksna masaža stopala

  Ajurveda masaža

 • Kineziterapija (30 min)

  Terapijske vježbe koje se odvijaju u dobro opremljenim salama uz veliku stručnost terapeutskog kadra. Tretmani mogu biti grupni i individualni.

  Tai Chi – stara kineska tehnika koja se opisuje kao "meditacija u pokretu". Koristi lagane fizičke vježbe i tehnike istezanja čija primjena dovodi do poboljšanja kod raznih hroničnih oboljenja i kod redukcije stresa.

 • Elektroterapija (15 min)

  Korišćenje raznih oblika električne struje-energije dobijene pomoću elektromedicinskih aparata.

 • Sono terapija (15 min)

  Primjena ultrazvuka kod raznih oboljenja.

 • Magnetoterapija (15-30 min)

  Primjena magnetnog polja niske frekvencije.

 • Laseroterapija (15-30 min)

  Primjena laserskih zraka u liječenju.