Mi brinemo o vašem zdravlju

Jedinstven spoj hotela i zdravstveno-rehabilitacionog centra svakom gostu pristupa kroz individualni medicinski program.

Prirodni faktori

U Igalu je koncentrisan znatan broj prirodnih činilaca koje je stanovništvo ovog kraja od davnina koristilo za liječenje raznih oboljenja. Prije postojanja Instituta na obali zaliva, u Igalo su dolazili pacijenti i sami vadili blato iz plitkog mora, oblagali se njime, pili takozvanu ”Slatinu” i na taj način pokušavali da se liječe. Organizovanim medicinskim korišćenjem ovih prirodnih faktora, Igalo se razvilo od malog prirodnog lječilišta u sadašnji Institut Igalo, koji je širom svijeta poznat kao centar za rehabilitaciju niza bolesti.

Prirodni faktori - Peloid

Igaljski peloid (blato) vadi se iz mora u Igaljskom zalivu i karakteriše ga visoki sadržaj minerala i biološki aktivnih supstanci.

Opširnije

Prirodni faktori - mineralna voda "Igaljka"

Ova voda predstavlja veoma važan faktor u liječenju i rehabilitaciji, jer djeluje vazodilatatorno (popravlja oštećenu cirkulaciju), spazmolički (smanjuje napetost muskulature), analgetično (smanjuje bol), i opšte opuštajuće.

Opširnije