Titova vila „Galeb”

U sklopu Instituta Igalo nalazi se i kompleks koji je nekada pripadao doživotnom predsjedniku SFR Jugoslavije Josipu Brozu Titu. Ovaj kompleks je poznat pod nazivom vila „Galeb” koja je sagrađena 1976. godine. U njoj je predsjednik Tito boravio 4 puta u zvaničnoj posjeti.

Dugo godina objekat Titove vile “Galeb” nije bio u funkciji. U želji da se ovaj objekat približi posjetiocima, osposobili smo jedan njegov dio. Posjetioci su u mogućnosti da vide prostore u kojima je Tito sa svojim saradnicima i gostima održavao sastanke, gledao filmove, jedan od apartmana u kojima su boravili njegovi bliski saradnici, kao i njegov i apartman njegove supruge Jovanke, koji su ujedno i najekskluzivniji dio Titove vile.

Zvanično otvaranje objekta je bilo 2. juna 2014. godine.

PITAJTE NAS

Naš će Vam tim rado odgovoriti na svako postavljeno pitanje…

Predviđeni termini za obilaske su ponedjeljkom, srijedom, petkom i nedeljom u 18 i 19:15 časova. Ulaznice s konzumacijom (sok, voda ili kafa), koje koštaju 3 eura, mogu da se kupe u našoj turističkoj agenciji Inig koja se nalazi u prizemlju Solitera I faze Instituta, kao i na samom ulazu u park Vile “Galeb”. Biće obezbijeđene usluge vodiča na našem, engleskom i ruskom jeziku.

Na zahtjev organizovanih grupa i turističkih agencija obilazak se može organizovati u terminu koji njima odgovara. Ovu vrstu obilaska potrebno je najaviti 24 sata unaprijed.

Za više informacija kontaktirajte nas putem e-maila, marketing@igalospa.com ili na telefone (031) 658 555 i 658 999.